Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT VAN > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια και προστασία

Προστασία για σας, τους επιβάτες σας και το φορτίο σας

Το νέο Ford Transit διαθέτει μια σειρά από εξελιγμένα συστήματα και προηγμένες τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί να συμβάλλουν στην προστασία των επιβατών του και του φορτίου του. Η τεχνολογία υποβοήθησης έναντι σύγκρουσης Pre-Collision Assist (PCA) με ανίχνευση πεζών χρησιμοποιεί ραντάρ για να περιορίσει την πιθανότητα ατυχήματος. Παράλληλα, η τεχνολογία ελέγχου αντιστρεπτικής ευστάθειας Roll Stability Control (RSC) συγκρατεί το όχημα σταθερά στο έδαφος, το σύστημα Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) σας ειδοποιεί έγκαιρα αν χρειάζονται πλήρωση τα ελαστικά σας και συναγερμοί υψηλής τεχνολογίας προστατεύουν το βαν, το φορτίο και τα εργαλεία σας. 

Νικητης Bραβειου Ασφαλειας

Τα υψηλά επιτεύγματα της Ford στον τομέα της ασφάλειας επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των δοκιμών αξιολόγησης των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός οδικής ασφάλειας Euro NCAP σε συνθήκες καθημερινής εργασίας, ο οποίος απένειμε στα Ford Transit & Transit Custom το Χρυσό & Ασημένιο Βραβείο αντίστοιχα ανάμεσα σε 19 δημοφιλέστερα van μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά, καθιστώντας έτσι τα Ford Transit & Transit Custom ως δύο από τα ασφαλέστερα επαγγελματικά μοντέλα που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Ο οργανισμός Euro NCAP αναγνώρισε ιδιαίτερα ως κορυφαίρο χαρακτηριστικό το σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος με την τεχνολογία Pre-Collision Assist και τη λειτουργία αναγνώρισης πεζών, ενώ και η τεχνολογία αναγνώρισης οδικών σημάτων Traffic Sign Recognition κατέγραψε μοναδικό σκορ κατά την περίοδο δοκιμών.

Όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Ford Transit έχουν σχεδιαστεί και ελεγχθεί για να παρέχουν μία πλήρη σειρά προηγμένων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού, διατηρώντας ασφαλή τον ευατό σας, τους συνεπιβάτες σας, το φορτίο σας και όσους κυκλοφορούν γύρω σας στους δρόμους, βοηθώντας έτσι να διατηρείτε την επιχείρησή σας σε κίνηση.

Νικητης Bραβειου Ασφαλειας

Ένα σύστημα που μπορεί να συμβάλλει στην προστασία των πεζών

Η υποβοήθηση έναντι σύγκρουσης Pre-Collision Assist (PCA) με ανίχνευση πεζών χρησιμοποιεί ραντάρ και κάμερα για να σαρώνει τον δρόμο εμπρός από το όχημα. Αν ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης με άλλο όχημα, πεζό, ποδηλάτη ή μοτοσικλετιστή, το σύστημα εκπέμπει προειδοποίηση. Αν δεν αντιδράσετε έγκαιρα, το σύστημα μπορεί να εφαρμόσει αυτόματα τα φρένα με όλη τη δύναμη για να περιορίσει τη σφοδρότητα ή ακόμα και να αποτρέψει τη σύγκρουση. 

Συνεχής προστασία έναντι ανατροπής

Χρησιμοποιώντας γυροσκοπικό αισθητήρα που μετρά τον ρυθμό περιστροφής το σύστημα Roll Stability Control (RSC) διατηρεί τους τροχούς σταθερά στο έδαφος, ιδιαίτερα όταν το κέντρο βάρους είναι υψηλό, καθώς και σε στροφές με αρνητική γωνία Camber.

Blue Ford Transit Van front wheel close up

Έγκαιρη προειδοποίηση αν χάνει πίεση ένα ελαστικό

Αν κάποιο ελαστικό αρχίσει να χάνει αέρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) σας προειδοποιεί με μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων.

Συστήματα ελέγχου που προσαρμόζονται ανάλογα με το φορτίο σας

Το σύστημα ελέγχου ανάλογα με το φορτίο Load Adaptive Control ρυθμίζει τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας Electronic Stability Control (ESC) ανάλογα με το συνολικό βάρος που μεταφέρει το Ford Transit. Έτσι εξασφαλίζεται έλεγχος και ευστάθεια, είτε το όχημα είναι άφορτο, είτε φορτωμένο.

Transit Van load adaptive control graphic

Σας βοηθά να διατηρήσετε τον έλεγχο

Το σύστημα Curve Control (CCS) ανιχνεύει αν ο οδηγός παίρνει μια στροφή υπερβολικά γρήγορα και περιορίζει άμεσα τη ροπή του κινητήρα – εφαρμόζοντας παράλληλα τα φρένα σε συγκεκριμένους τροχούς – ώστε να παραμείνει το όχημα με ασφάλεια υπό έλεγχο.

Κρατάτε το ρυμουλκούμενο στη σωστή πορεία με ασφάλεια

Το σύστημα ελέγχου αναδίπλωσης ρυμουλκουμένου Trailer Sway Control (TSC) ανιχνεύει αστάθεια ή αναδίπλωση του ρυμουλκουμένου και περιορίζει την ταχύτητα του οχήματος για να μπορέσει να ελεγχθεί το ρυμουλκούμενο με ασφάλεια. Το σύστημα επιβραδύνει το όχημα, περιορίζοντας τη ροπή του κινητήρα και αυξάνοντας σταδιακά την πίεση στα φρένα, σε όλους τους τροχούς.

Transit Van trailer sway control animation
New Transit Van close up showing inflated airbags

Αερόσακοι σας προστατεύουν από όλες τις πλευρές

Εκτός από τους μετωπικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, πλευρικοί αερόσακοι παρέχουν προστασία του θώρακα και είναι σχεδιασμένοι να απομακρύνουν τον επιβάτη από την πλευρά της πρόσκρουσης. Μπορούν, επίσης, να σηκώσουν το χέρι του επιβάτη, δημιουργώντας περισσότερο χώρο ανάμεσα στο σώμα και τη δομή του οχήματος που παραμορφώνεται. Αερόσακοι οροφής παρέχουν μέγιστη κάλυψη και τα προσκέφαλα παρέχουν προστασία για τον αυχένα και την πλάτη. Το όχημα διαθέτει, επίσης, προεντατήρες και μηχανισμούς περιορισμού του φορτίου στις ζώνες ασφαλείας, υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας για όλες τις θέσεις και μια οθόνη που εμφανίζει όλες τις θέσεις που είναι κατειλημμένες χωρίς να είναι δεμένη η ζώνη ασφαλείας. 

Προστασία και εξασφάλιση του Ford Transit από κλοπή

Ένας συναγερμός Thatcham CAT 1 είναι ένα εξελιγμένο σύστημα που οπλίζει αυτόματα όταν διπλοκλειδώσετε το όχημα και πυροδοτεί ένα ισχυρό σήμα συναγερμού σε περίπτωση που το όχημα σηκωθεί, σε περίπτωση παραβίασης ή σε περίπτωση που οι αισθητήρες κίνησης ανιχνεύσουν οποιαδήποτε κίνηση στο εσωτερικό του.  Η τεχνολογία του είναι επίσης σχεδιασμένη να μην επιτρέπει ανεπιθύμητη ρυμούλκηση του οχήματος. 

Transit Van trailer sway control animation
New Transit Van close up showing doors and locks

Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και αντιδιαρρηκτικές κλειδαριές θυρών

Το νέο Ford Transit διαθέτει κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό. Όλες οι κλειδαριές προστατεύονται με αντιδιαρρηκτική θωράκιση, σχεδιασμένη να συμβάλλει στην αποτροπή παραβίασής τους. Το σύστημα κλειδώνει αυτόματα όλες τις πόρτες του οχήματος μόλις ξεκινήσει το όχημα. Τοποθετείται ως βασικός εξοπλισμός και μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε από τον πίνακα οργάνων. Για ελεύθερη πρόσβαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι πόρτες του οχήματος ξεκλειδώνουν αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος, ανάλογα με τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Top