Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT CHASSIS CAB > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Οδηγική εμπειρία

Το νέο Transit Chassis Cab είναι εξοπλισμένο με προηγμένα τεχνολογικά συστήματα, που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθούν να εργάζεστε πιο έξυπνα και πιο αποδοτικά. Για παράδειγμα, το ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού (EPAS) προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες για να σας προσφέρει πιο εύκολο και ελαφρύ χειρισμό του τιμονιού στις χαμηλές ταχύτητες και πιο σταθερό κράτημα τιμονιού στις μεγαλύτερες ταχύτητες. Ενώ το έξυπνο αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου γκαζιού κάνει τα μεγάλα ταξίδια στην εθνική λιγότερο κουραστικά και περισσότερο οικονομικά. Και με τις επιλεγόμενες λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Normal, Slippery, Mud/Rut, Tow/Hail, και της νέας λειτουργίας EcoMode, μπορείτε να προσαρμόσετε την οδηγική συμπεριφορά του Transit, ανάλογα με την εργασία.

Έτοιμο να φέρει εις πέρας τις πιο δύσκολες δουλειές

Το Ford Transit Chassis Cab είναι κατασκευασμένο για να σας βοηθά να αντιμετωπίζετε εύκολα το δύσκολο έδαφος. Το προαιρετικό μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης μειώνει την ανεπιθύμητη περιστροφή του τροχού, ειδικά σε απότομες ή ανώμαλες επιφάνειες, κατευθύνοντας την ισχύ στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Αυτό βοηθά να σας κρατά προς τα εμπρός και να βελτιώνει τη σταθερότητα του οχήματος όταν το χρειάζεστε περισσότερο.

Ford Transit Chassis Cab front view with blue radar

Πιο έξυπνο σύστημα ελέγχου γκαζιού (cruise control)

Ρυθμίστε το ρυθμό σας με το έξυπνο αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου γκαζιού (ACC). Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει το ισχύον όριο ταχύτητας και να διατηρήσει αυτόματα την επιλεγμένη ταχύτητά σας εντός αυτού του ορίου. Η προηγμένη τεχνολογία ραντάρ ανιχνεύει τις πιο αργές συνθήκες κίνησης μπροστά σας και μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα την ταχύτητά σας ώστε να διατηρήσετε μια προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Όταν η κυκλοφορία μειωθεί, το όχημα επιταχύνει πάλι στην προεπιλεγμένη ταχύτητά σας.

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα σας

Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας χρησιμοποιεί μια κάμερα που ελέγχει εάν παρεκκλίνετε κατά λάθος από τη λωρίδα. Το σύστημα διατήρησης λωρίδας προσφέρει ελαφριά βοήθεια ροπής στροφής του τιμονιού για να μπείτε ξανά στη σωστή λωρίδα. Εάν ο τροχός σας αγγίξει τη γραμμή ή την άκρη του δρόμου, το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας δονεί το τιμόνι και προβάλλει μια οπτική προειδοποίηση. Το τεχνολογικό σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 43 χλμ./ώρα ή μπορεί να απενεργοποιείται χειροκίνητα.

Ford Transit Chassis Cab selectable drives close up

Αλλάξτε τη λειτουργία ανάλογα με τις συνθήκες

Με τις επιλεγόμενες λειτουργίες οδήγησης, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά του Transit Chassis Cab ανάλογα με μια συγκεκριμένη εργασία ή έδαφος. Επιλέξτε από την Κανονική λειτουργία, τη λειτουργία Slippery, τη λειτουργία Mud/Rut, τη λειτουργία Tow, και για μέγιστη αποδοτικότητα καυσίμου, τη νέα λειτουργία EcoMode.

Αυτόματοι προβολείς με τα φώτα ημέρας LED

Εξαιρετικά αποδοτικοί προβολείς Bi-Xenon παράγουν έντονο φυσικό φως με ακριβές μοτίβο. Μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν πότε είναι σκοτεινά και προσαρμόζονται αυτόματα σε διάφορες συνθήκες οδήγησης για να προσφέρουν το βέλτιστο πρότυπο φωτισμού. Η αυτόματη μεγάλη σκάλα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, κατεβάζει προσωρινά την ένταση των προβολέων κάθε φορά που ανιχνεύει διερχόμενα οχήματα ή άλλο προπορευόμενο όχημα, ώστε να μην "τυφλώνετε" τους άλλους οδηγούς με τα φώτα σας. Στη συνέχεια, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στη μεγάλη σκάλα για να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα.

New Transit Chassis Cab headlight close up
Ford Transit Chassis Cab interior dashboard view

Σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού, το οποίο αποκρίνεται σε όλες τις καταστάσεις

Το ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης τιμονιού προσφέρει διάφορους βαθμούς υποβοήθησης, ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ισχύ αντί να αντλεί ισχύ από τον κινητήρα.

Εμπιστοσυνη σε μεταβαλλομενες συνθηκες

Παγωμένοι δρόμοι τον χειμώνα, λασπωμένες διαδρομές - όπου κι αν σας βγάλει η εργασία σας, το σύστημα τετρακίνησης All-Wheel Drive (AWD) σάς εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη να οδηγείτε σε οποιοδήποτε έδαφος  Το Intelligent All-Wheel Drive είναι προαιρετικό σύστημα ροπής που παρέχει σταθερή πορεία σε ασταθείς επιφάνειες. Με το πάτημα ενός κουμπιού ή ως απόκριση στις συνθήκες οδήγησης, το AWD κρατάει εσάς και το φορτίο σας σταθερά στην πορεία εμπρός στο δρόμο σας.Tooltip

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab interior cabin with man

ΤοΣύστημα Προειδοποίησης Οδηγού καταλαβαίνει πότε έχετε κουραστεί

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται σε κούραση. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει πως έχετε κουραστεί, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα. Αν η οδηγική σας επαγρύπνηση συνεχίσει να επιδεινώνεται, το μήνυμα επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά ακούγεται και μια ηχητική προειδοποίηση.

Λιγότερο κουραστικές, πιο οικονομικές διαδρομές

Το σύστημα ελέγχου γκαζιού με ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας σάς βοηθά να παραμείνετε στο προ-ρυθμισμένο όριο ταχύτητας της επιλογής σας. Μπορεί να εξοικονομήσει καύσιμο, να ελαχιστοποιήσει την περίπτωση επιτάχυνσης και, όπως όλα τα συστήματα ελέγχου γκαζιού, σας επιτρέπει να διατηρείτε την ταχύτητα που θέλετε χωρίς να χρειάζεται να κρατάτε συνέχεια το πόδι σας στο γκάζι.

Ford Transit Chassis Cab side view driving at night
New Transit Chassis Cab rear view with heavy load

Μέγιστος έλεγχος στις στροφές

Ο έλεγχος κατανομής ροπής αντιδρά στο οδόστρωμα 100 φορές το δευτερόλεπτο. (Δηλαδή 33 φορές πιο γρήγορα από το ανοιγόκλεισμα του ματιού). Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, το σύστημα εξισορροπεί την ποσότητα ισχύος που κατανέμεται στους δύο μπροστινούς τροχούς. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιείται το κράτημα και γίνεται πιο ακριβής η οδική συμπεριφορά, ώστε να στρίβετε με μεγαλύτερη σιγουριά.

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Ford Transit Chassis Cab hill start demonstaration
New Transit Chassis Cab showing side wind graphic

Σύστημα προστασίας από πλευρικούς ανέμους (Side Wind Stabilisation)

Βοηθάει τον οδηγό να παραμένει στη λωρίδα σε συνθήκες δυνατών και ισχυρών ανέμων χρησιμοποιώντας το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα επηρεάζεται από τους πλευρικούς ανέμους.

Top