Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT CHASSIS CAB > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Οδηγική εμπειρία

Με το Transit Chassis Cab μπορείτε να κινείστε άνετα και να παραμένετε συνδεδεμένοι όπου και να πηγαίνεται για τη δουλειά σας. Λόγου χάρη, στην άρτια εξοπλισμένη, γεμάτη με αποθηκευτικούς χώρους καμπίνα σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία φωνητικού ελέγχου για να πραγματοποιείτε και να δέχεστε κλήσεις ενώ οδηγείτε. Η γκάμα άλλων πρωτοποριακών χαρακτηριστικών μεγιστοποιεί επίσης την αποδοτικότητα και την πρακτικότητα του οχήματος στο δρόμο.

 

Ford Transit Chassis Cab Gear Stick detail.

Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων SelectShift

Το 6 – τάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift προσφέρει μια άνετη εμπειρία στην οδήγηση, ιδιαίτερα στην πυκνή κυκλοφορία με συχνές στάσεις. Επιτρέπει, αν προτιμάτε, τη χειροκίνητη αλλαγή ταχυτήτων με μοχλό ταχυτήτων τοποθετημένο στο ταμπλό. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα αποκλεισμού ταχυτήτων σε πιο δύσκολες συνθήκες οδήγησης, όπως σε ολισθηρές επιφάνειες ή σε απότομες κλίσεις (προαιρετική επιλογή σε μοντέλα με κίνηση εμπρός). 

Λιγότερο κουραστικές και πιο οικονομικές διαδρομές

Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας με ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας σάς βοηθά να παραμείνετε στο όριο ταχύτητας που έχετε επιλέξει αρχικά. Μπορεί να εξοικονομήσει καύσιμο, να ελαχιστοποιήσει την περίπτωση επιτάχυνσης και, όπως όλα τα συστήματα ελέγχου ταχύτητας, να σας επιτρέψει να διατηρήσετε την ταχύτητα που θέλετε χωρίς να χρειάζεται να κρατάτε συνέχεια το πόδι σας στο γκάζι.

Ford Transit Chassis Cab side view
Ford Transit Chassis Cab front side view

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα

Αν αρχίσετε να αλλάζετε λωρίδα κατά λάθος, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας σας προειδοποιεί αμέσως, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. 

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού καταλαβαίνει πότε έχετε κουραστεί

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται στην κούρασή σας. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει πως έχετε κουραστεί, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα. Αν η κούρασή σας από την οδήγηση συνεχίσει να επιδεινώνεται, το μήνυμα επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά ακούγεται και μια ηχητική προειδοποίηση.

Driver Alert warns you when it detects you’re tired
Ford Transit Chassis Cab carrying equipment

Μέγιστος έλεγχος στις στροφές

Ο έλεγχος κατανομής ροπής αντιδρά στο οδόστρωμα 100 φορές το δευτερόλεπτο. (Δηλαδή 33 φορές πιο γρήγορα από το ανοιγόκλεισμα του ματιού). Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, το σύστημα εξισορροπεί την ποσότητα ισχύος που κατανέμεται στους δύο μπροστινούς τροχούς. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιείται το κράτημα και γίνεται πιο ακριβής η οδική συμπεριφορά, ώστε να στρίβετε με μεγαλύτερη σιγουριά.

Σιγουριά στις ευμετάβλητες συνθήκες

Ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης (AWD) μπορεί να προσδιορίζει το κράτημα, την ισορροπία στις στροφές και την απόκριση που απαιτείται σε βρεγμένο, στεγνό ή παγωμένο οδόστρωμα και σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η τεχνολογία μπορεί να κατανέμει την κίνηση στον μπροστά ή τον πίσω άξονα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αυτό το σύστημα ροπής κατ' απαίτηση προσφέρει εξαιρετική οδική συμπεριφορά και βελτιωμένη αποδοτικότητα.

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab front view

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε ενώ βρίσκεστε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Σύστημα προστασίας από πλευρικούς ανέμους

Βοηθάει τον οδηγό να παραμένει στη λωρίδα σε συνθήκες δυνατών και ισχυρών ανέμων χρησιμοποιώντας το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα επηρεάζεται από τους πλευρικούς ανέμους.

Ford Chassis-Cab on highway showing Side Wind Stabilisation
Ford Transit Chassis Cab rear view

Χαρακτηριστικά ασφάλειας που προσαρμόζονται στο φορτίο σας

Το σύστημα ελέγχου ανάλογα με το φορτίο, ρυθμίζει το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας σύμφωνα με το συνολικό βάρος που μεταφέρει το όχημά σας. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για το Transit Chassis Cab, επειδή διασφαλίζονται ο έλεγχος και η ευστάθεια, είτε το όχημα είναι άδειο είτε πλήρως φορτωμένο.

Ford SYNC με κλήση έκτακτης ανάγκης

Η λειτουργία έκτακτης ανάγκηςTooltip είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNC, που ενδέχεται να σας σώσει τη ζωή. Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth®Bluetooth Trademark κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στο τοπικό κέντρο πολιτικής προστασίας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σας.

Sync with emergency assistance
Top