Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT CHASSIS CAB > Χαρακτηριστικά > Επιδόσεις και αποδοτικότητα

Επιδόσεις και αποδοτικότητα

Διαθέτοντας μια γκάμα από προηγμένους πετρελαιοκινητήρες Ford EcoBlue 2 λίτρων, το νέο Transit Chassis Cab είναι πιο ισχυρό και αποδοτικό από ποτέ. Με τέσσερα διαθέσιμα συστήματα μετάδοσης κίνησης που προσφέρουν έως 185 ίππους και 415 Nm ροπής, θα βρείτε σίγουρα αυτό που σας ταιριάζει. Όποιον και αν επιλέξετε, κάθε κινητήρας ικανοποιεί επίσης τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών Euro 6.2. Το όχημα διατίθεται με κινητήρα Φορτηγού Βαρέως Τύπου (HDT) για βαρύτερες μετατροπές, καθώς και ως ένα ήπιο Υβριδικό-Ηλεκτρικό Όχημα (mHEV) για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές CO2.

Υβριδική απόδοση Ecoblue

Το νέο Transit Chassis Cab είναι διαθέσιμο με τη νέα υβριδική τεχνολογία EcoBlue Hybrid, η οποία συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών ρύπων, με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία που παρέχει επιπλέον υποστήριξη στον κινητήρα diesel όταν χρειάζεται. Η κινητική ενέργεια και το αναγεννητικό φρενάρισμα επαναφορτίζουν την υβριδική μπαταρία 48 volt ενώ οδηγείτε.

Ford Transit Cab front view

Κινητήρες Ford EcoBlue TDCi

Με μια σειρά από προηγμένους πετρελαιοκινητήρες Ford EcoBlue 2 λίτρων, το νέο Transit είναι πιο ισχυρό και αποδοτικό από ποτέ. Με τέσσερα διαθέσιμα συστήματα μετάδοσης κίνησης, τα οποία προσφέρουν έως 185 ίππους, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε έναν που θα ικανοποιεί τις δικές σας ανάγκες. Το νέο Transit Chassis Cab μπορεί επίσης να διατεθεί με κινητήρα HDT (Heavy Duty Truck) για οδηγούς που χρειάζονται λίγο περισσότερη ισχύ. Ο κινητήρας μπορεί να παράγει ακόμη μεγαλύτερη ροπή, καθιστώντας τον ιδανικό για βαρύτερες μετατροπές

Ένα εξελιγμένο αυτόματο 10-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων

Με ένα νέο προηγμένο αυτόματο 10-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, το νέο Transit προσφέρει εξαιρετική επιτάχυνση, καθώς και μοναδική εξοικονόμηση καυσίμου. Χρησιμοποιεί, επίσης, αυτορυθμιζόμενο προγραμματισμό αλλαγών σχέσεων σε πραγματικό χρόνο, το οποίο επιτρέπει στο κιβώτιο να προσαρμόζεται σε μεταβλητές συνθήκες χωρίς πρόβλημα. Έτσι, είτε οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο, είτε κάνετε ελιγμούς σε λασπώδη δρομάκια, θα έχετε πάντα τη σωστή σχέση στη σωστή στιγμή. Στα οχήματα με μπροστινή κίνηση διατίθεται αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

10 speed automatic transmission close up
Ford Transit Chassis Cab 6-speed manual transmission

Εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που εξοικονομεί καύσιμο

Το νέο Transit είναι εξοπλισμένο με ένα εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, που το καθιστά πιο οικονομικό και αποδοτικό. Όταν φτάσετε σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, αλλάξτε απλά την ταχύτητα του βαν σε 6η και εξοικονομήστε καύσιμο ενώ οδηγείτε. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι οι αλλαγές ταχυτήτων είναι ομαλές και γρήγορες.

Σας βοηθά να οδηγείτε πιο αποδοτικά

Το πρωτοποριακό σύστημα Ford EcoMode αποτιμά συνεχώς τις επιπτώσεις της οδηγικής συμπεριφοράς σας στην κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα αναλύει την ταχύτητα, την αλλαγή ταχυτήτων, την πέδηση και τα επίπεδα αναμονής, όπως επίσης και τον αριθμό των σύντομων και μακρινών διαδρομών σας. Στη συνέχεια, το σύστημα EcoMode σάς παρέχει αυτές τις πληροφορίες μέσω μιας οθόνης στο ταμπλό. Στόχος είναι να σας ενθαρρύνουμε να οδηγείτε πιο αποδοτικά, να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου και να εξοικονομήσετε χρήματα κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος.

Ford transit chassis cab with ecoguide graphic
New Ford Transit Chassis Cab interior dashboard close up

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το όχημά σας είναι ακινητοποιημένο στα φανάρια ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτό το τεχνολογικό σύστημα απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα. Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να κινηθείτε, αφήστε απλά τον συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα ως συνήθως ή αφήστε το φρένο σε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10%.

Ελαστικά που μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα

Τα ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης στο νέο Transit Minibus έχουν σχεδιαστεί ώστε να μειώνουν την ενέργεια που απαιτείται για την κύλιση των ελαστικών. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερη ισχύς για τη μετακίνηση και ότι η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται κατά τη διάρκεια ζωής του οχήματος.

New Transit Chassis Cab front wheel close up
New Ford Transit Chassis Cab ford easy fuel close up

Σύστημα ανεφοδιασμού καυσίμου Ford Easy Fuel, για αλάνθαστο γέμισμα

Με αυτήν τη χρήσιμη τεχνολογία είναι σχεδόν αδύνατο να βάλετε το λάθος καύσιμο στο όχημά σας, πολύ απλά γιατί το λάθος στόμιο δεν μπορεί να χωρέσει. Ακόμα καλύτερα, το Ford Easy Fuel είναι ένα σύστημα ανεφοδιασμού χωρίς τάπα, το οποίο σημαίνει ότι γλιτώσατε για πάντα από τις βρώμικες τάπες καυσίμου.

Το σύστημα ελέγχου επιτάχυνσης σας βοηθά να οδηγείτε πιο οικονομικά

Αυτή η πρωτοποριακή επιλογή ελέγχει τον ρυθμό επιτάχυνσης ανάλογα με το αν το όχημά σας είναι μερικώς ή καθόλου φορτωμένο. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου έως 15%, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησής σας. Η τεχνολογία αυτή μπορεί επίσης να μειώσει τις φθορές του κινητήρα, των φρένων και των ελαστικών, καθώς και άλλων μερών.

New Transit Chassis Cab front view
New Ford Transit Chassis Cab recharging battery  close up

Πιο αποδοτική επαναφόρτιση της μπαταρίας σας

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (Smart Regenerative Charging) φορτίζει την μπαταρία μόνο όποτε χρειάζεται και, όταν αυτό είναι δυνατό, αποφεύγει να το κάνει όταν πατάτε το συμπλέκτη. Αυτό συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και στην επιπλέον μείωση εκπομπών ρύπων.

Top