Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT CHASSIS CAB > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια και προστασία

Ασφάλεια και προστασία

Από προειδοποιήσεις για μια πιθανή σύγκρουση έως έξυπνα συστήματα που σας βοηθούν να διατηρείτε την πρόσφυση και τη σταθερότητα: η ασφάλειά σας είναι κύριο μέλημά μας. Για το λόγο αυτό, το Transit Chassis Cab είναι εξοπλισμένο με έξυπνα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού και συστήματα ασφάλειας, όλα σχεδιασμένα για να προστατεύουν εσάς, το όχημα και το φορτίο σας.

Ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πεζών

Το σύστημα Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για να ανιχνεύει οχήματα στο δρόμο μπροστά σας. Σε περίπτωση ανίχνευσης κινδύνου σύγκρουσης με όχημα, πεζό ή ποδήλατο, θα λάβετε μια προειδοποίηση. Εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, το σύστημα μπορεί να ασκήσει έως και πλήρη ισχύ φρεναρίσματος για να βοηθήσει να περιοριστεί η σοβαρότητα ή να αποφευχθούν ορισμένες μετωπικές συγκρούσεις. Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (EBA) βοηθάει το όχημά σας ώστε να επιτυγχάνει τη μέγιστη αποδοτικότητα στην πέδηση σε έκτακτες συνθήκες. Το σύστημα ανιχνεύει το βαθμό πίεσης που ασκείτε στο φρένο και τον αυξάνει αυτόματα, εάν χρειάζεται.

Διατηρήστε τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC) παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του οχήματός σας. Ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα χάνει το κράτημα και εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς, σταθεροποιώντας το όχημα. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αισθητήρες από το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών και το σύστημα πρόσφυσης, παρακολουθεί τη συμπεριφορά του οχήματος.

Electronic Stability control technology animation

Σας βοηθά να διατηρήσετε τον έλεγχο

Το σύστημα ελέγχου στις στροφές ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο οδηγός στρίβει πολύ γρήγορα και μπορεί να μειώσει γρήγορα τη ροπή του κινητήρα (και να εφαρμόσει τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς) ώστε να συμβάλει στον ασφαλή έλεγχο του οχήματος.

Συνεχής προστασία κατά της ανατροπής του αυτοκινήτου

Ο μοναδικός αισθητήρας βαθμού περιστροφής της Ford βοηθάει το σύστημα προστασίας από ανατροπή να διατηρεί τα ελαστικά στο οδόστρωμα, ιδιαιτέρως σε συνθήκες υψηλού κέντρου βαρύτητας και κατά την οδήγηση σε στροφές εκτός κάμπερ.

New Transit Chassis Cab carrying heavy load

Μέγιστο κράτημα με ελάχιστη προσπάθεια

Το προηγμένο Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (TCS) αποτρέπει το υπερβολικό σπινάρισμα των τροχών και σας προσφέρει το καλύτερο δυνατό κράτημα και ανάλογες επιδόσεις και ευστάθεια όταν τα χρειάζεστε περισσότερο. Το σύστημα παρακολουθεί διαρκώς και ρυθμίζει την ισχύ στους μεμονωμένους τροχούς του οχήματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη επαφή και κράτημα κατά την επιτάχυνση.

Το τρέιλερ παραμένει με ασφάλεια στη θέση του

Το σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας Τρέιλερ (TSC) ανιχνεύει τυχόν ταλαντώσεις ή κλυδωνισμούς και μειώνει την ταχύτητα του οχήματός σας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, για πιο ελεγχόμενη ρυμούλκηση. Το σύστημα επιβραδύνει το όχημα μειώνοντας τη ροπή του κινητήρα και αυξάνοντας σταδιακά την πίεση της πέδησης σε όλους τους τροχούς.

New Transit Chassis Cab with trailer indicating sway control
New Transit Chassis cab showing airbags

Αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί αερόσακοι και αερόσακοι κεφαλής

Το Transit Chassis Cab είναι διαθέσιμο με αερόσακους κεφαλής, οδηγού, συνοδηγού και πλευρικούς αερόσακους. Υπάρχουν επίσης προηγμένοι αισθητήρες τοποθετημένοι σε καίρια σημεία στο όχημα, προκειμένου να διασφαλίζεται η γρήγορη και ελεγχόμενη ανταπόκριση. Σε περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε έναν αερόσακο επιβατών, π.χ. αν θέλετε να τοποθετήσετε ένα παιδικό κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω για βρέφος ή νήπιο, αρκεί απλά να πατήσετε ένα διακόπτη. Η κατάσταση "απενεργοποιημένο/off" προβάλλεται με μια λυχνία στον πίνακα οργάνων, παρέχοντας σας μια χρήσιμη υπενθύμιση.

Προστασία και ασφάλεια του Transit σας από τους κλέφτες

Ο συναγερμός Thatcham κατηγορίας 1 είναι ένα προηγμένο σύστημα συναγερμού που οπλίζεται αυτόματα όταν κλειδώνετε το όχημά σας και εάν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί από παραβίαση, ανέλκυση του οχήματος, ή εάν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν κίνηση στο εσωτερικό, τότε ακούγεται μια ισχυρή σειρήνα συναγερμού. Η τεχνολογία έχει επίσης σχεδιαστεί ώστε να αποτρέπει την ανεπιθύμητη ρυμούλκηση του οχήματος.

Ford Transit Chassis Cab showing alarm graphic
Tyre pressure sensor detail in Transit Chassis Cab

Έγκαιρη προειδοποίηση για τα σκασμένα ελαστικά

Σε περίπτωση που υπάρχει απώλεια της πίεσης σε κάποιο ελαστικό στη διάρκεια του ταξιδιού, το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS) σας προειδοποιεί άμεσα ότι υπάρχει τρύπα στο ελαστικό, ενεργοποιώντας ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων.

Top