Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT CHASSIS CAB > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια και προστασία

Ασφάλεια & Προστασία

Ένα όχημα που διαθέτει μια μεγάλη λίστα από τεχνολογικά συστήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν, καθώς κάνει πιο εύκολη την εκκίνηση σε ανηφόρες και διαθέτει μέχρι και σύστημα που καλεί τις υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης για σας. Το όχημα διαθέτει επίσης μια μεγάλη γκάμα από συστήματα ασφάλειας που προστατεύουν εσάς, το ίδιο το όχημα και το φορτίο σας.

Diagram of Ford Electronic stability control

Διατηρήστε τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση

Το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του οχήματός σας. Το σύστημα ανιχνεύει οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη λωρίδα σας, όπως οι πλαγιολισθήσεις, και διορθώνει αυτόματα τη θέση του οχήματος στον δρόμο, βοηθώντας σας να διατηρείτε τον έλεγχό του.

Συνεχής προστασία κατά της ανατροπής του αυτοκινήτου

Ο μοναδικός αισθητήρας βαθμού περιστροφής της Ford βοηθάει το σύστημα προστασίας από ανατροπή να διατηρεί τα ελαστικά στο οδόστρωμα, ιδιαιτέρως σε συνθήκες υψηλού κέντρου βαρύτητας και κατά την οδήγηση σε στροφές εκτός κάμπερ.

Keeping your trailer safely in line

Το τρέιλερ παραμένει με ασφάλεια στη θέση του

Το σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας Τρέιλερ (TSC) ανιχνεύει τυχόν ταλαντώσεις ή κλυδωνισμούς και μειώνει την ταχύτητα του οχήματός σας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, για πιο ελεγχόμενη ρυμούλκηση. Το σύστημα επιβραδύνει το όχημα μειώνοντας τη ροπή του κινητήρα και αυξάνοντας σταδιακά την πίεση της πέδησης σε όλους τους τροχούς.

Σας βοηθά να διατηρήσετε τον έλεγχο

Το σύστημα αποφυγής εκτροπής στις στροφές ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο οδηγός στρίβει πολύ γρήγορα. Τότε μπορεί να μειώσει γρήγορα τη ροπή του κινητήρα (και να εφαρμόσει τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς) ώστε να συμβάλει στον ασφαλή έλεγχο του οχήματος.

Ford transit on motorway road grip

Μέγιστο κράτημα με ελάχιστη προσπάθεια

Το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) αποτρέπει το υπερβολικό σπινάρισμα των τροχών και σας προσφέρει το καλύτερο δυνατό κράτημα και ανάλογες επιδόσεις και ευστάθεια όταν τα χρειάζεστε περισσότερο. Το σύστημα παρακολουθεί διαρκώς και ρυθμίζει την ισχύ στους μεμονωμένους τροχούς του οχήματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη επαφή και κράτημα κατά την επιτάχυνση.

Πρόσθετη ισχύς στο έκτακτο φρενάρισμα

Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (EBA) βοηθάει το όχημά σας ώστε να επιτυγχάνει τη μέγιστη αποδοτικότητα στην πέδηση σε έκτακτες συνθήκες. Το σύστημα ανιχνεύει το βαθμό πίεσης που ασκείτε στο φρένο και τον αυξάνει αυτόματα, εάν χρειάζεται.

Ford Transit Chassis Cab side view
Tyre pressure sensor detail in Ford

Έγκαιρη προειδοποίηση για την επάρκεια της πίεση των ελαστικών

Σε περίπτωση που υπάρχει απώλεια της πίεσης σε κάποιο ελαστικό στη διάρκεια του ταξιδιού, το σύστημα ελέγχου της πίεσης ελαστικών (TPMS) σας προειδοποιεί άμεσα ότι υπάρχει τρύπα στο ελαστικό, ενεργοποιώντας ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων.

Αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί αερόσακοι και αερόσακοι κεφαλής

Ένα σύνολο αερόσακων προσφέρεται είτε ως στάνταρ είτε ως προαιρετικός εξοπλισμός. Οι αερόσακοι περιλαμβάνουν τους αερόσακους οδηγού και συνοδηγού. Υπάρχουν επίσης προηγμένοι αισθητήρες τοποθετημένοι σε καίρια σημεία στο όχημα, προκειμένου να διασφαλίζεται η γρήγορη και ελεγχόμενη ανταπόκριση.

Driver, passenger, side and curtain airbags
You choose which doors you want to lock and unlock

Επιλέγετε ποιες πόρτες θα κλειδώσετε και θα ξεκλειδώσετε

Διαθέτει κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό για τις πόρτες ως στάνταρ εξοπλισμό και αυτό το νέο σύστημα κλειδώματος είναι πιο ασφαλές από ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορείτε να επιλέξετε να ανοίξετε μία μόνο πόρτα τη στιγμή που η άλλη πόρτα παραμένει κλειδωμένη με ασφάλεια (μέχρι να ενεργοποιήσετε ένα διακόπτη στην πόρτα του οδηγού). Ο ίδιος διακόπτης ελέγχει το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα και στις δύο πόρτες του οχήματος.

Πρόσθετος, ανεξάρτητος εφεδρικός συναγερμός

Ένας εφεδρικός ήχος που λειτουργεί με μπαταρία, είναι ένα πρόσθετο, δευτερεύον σύστημα συναγερμού που πηγαίνει μαζί με τον συναγερμό Thatcham. Αυτό ακούγεται σαν μια σειρήνα όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός και επειδή έχει τη δική του ενσωματωμένη μπαταρία, θα ενεργοποιηθεί ακόμα και αν κάποιος αποσυνδέσει την κύρια μπαταρία του οχήματος.

An extra, independent back-up alarm
Anti-tamper shielded door locks

Κλειδαριές με αντιδιαρρηκτική θωράκιση

Οι κλειδαριές σε όλες τις πόρτες προστατεύονται από αντιδιαρρηκτική θωράκιση, που είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αποτρέπει τη διάρρηξη του αυτοκινήτου με τρυπάνι ή αιχμηρά αντικείμενα.

Δύο υψηλού επιπέδου συναγερμοί

Ο προαιρετικός περιμετρικός συναγερμός προστατεύει το όχημά σας, καθώς ενεργοποιείται όταν παραβιάζονται οι πόρτες ή το καπό. Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία (και πρόληψη) μπορείτε να επιλέξετε έναν συναγερμό Thatcham Κατηγορίας 1. Αυτό το εκλεπτυσμένο σύστημα συναγερμού οπλίζεται αυτόματα όταν κλειδώνετε το όχημά σας και σε περίπτωση που ο συναγερμός ενεργοποιηθεί από παραβίαση ή ανέλκυση του οχήματος, ή από ανίχνευση κίνησης στο εσωτερικό του, τότε ακούγεται μια ισχυρή σειρήνα συναγερμού.

Ford Transit Chassis Cab at construction site
Top