Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT CUSTOM > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Ευέλικτο και εύκολο στην οδήγηση

Για ένα βαν μεσαίου μεγέθους, θα ανακαλύψετε ότι το νέο Transit Custom είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Διατίθεται με πολλά έξυπνα χαρακτηριστικά που κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο εύκολη.

Τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται σε αυτήν τη σελίδα μπορεί να διατίθενται αποκλειστικά σε επιλεγμένα μοντέλα. Όπου διατίθενται, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι προαιρετικά πρόσθετα με επιπλέον χρέωση. Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε το αντίστοιχο φυλλάδιο για να δείτε τις τρέχουσες προδιαγραφές.

ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ

Το Transit Custom Trail έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να αντιμετωπίζετε εύκολα κάθε δύσκολο έδαφος. Διαθέσιμο σε οχήματα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Limited-Slip Differential) μειώνει την ανεπιθύμητη περιστροφή των τροχών, ειδικά σε γλιστερές ή ανώμαλες επιφάνειες, κατανέμοντας την ισχύ στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Αυτό βοηθά να σας κρατά στο δρόμο σας και βελτιώνει τη σταθερότητα του οχήματος όταν το απαιτεί η περίσταση.

Σας βοηθά να διατηρείτε το όριο ταχύτητας

Το νέο Transit Custom διατίθεται τώρα με το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας, σχεδιασμένη έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο της ταχύτητάς σας και να μπορείτε να επικεντρώνεστε περισσότερο στον δρόμο. Αρχικά, η κάμερα αναγνώρισης πινακίδων οδικής κυκλοφορίας ανιχνεύει αυτόματα το τρέχον όριο ταχύτητας (όταν είναι ενεργοποιημένη) και έπειτα το σύστημα προσαρμόζει αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητά σας σε αυτό το όριοIntelligent Speed Assist - Legal.

Έλεγχος ταχύτητας (Cruise Control) που μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα

Με την τεχνολογία του αυτορυθμιζόμενου συστήματος σταθερής ταχύτητας (ACC), επιλέγετε την επιθυμητή ταχύτητα οδήγησής σας και το σύστημα τη διατηρεί. Εάν ο ενσωματωμένος αισθητήρας ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει το όχημά σας ώστε να διατηρεί μια προκαθορισμένη απόσταση. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, το αυτοκίνητο επιταχύνει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα. Το Σύστημα Προειδοποίησης Προσέγγισης είναι μια τεχνολογία που αποτελεί μέρος του αυτορυθμιζόμενου συστήματος σταθερής ταχύτητας και έχει σχεδιαστεί για να σας προειδοποιεί σε περίπτωση που πλησιάσετε τυχαία σε ένα προπορευόμενο όχημα.

New Ford Transit Custom with Blind Spot Information System

Ένα σύστημα που βλέπει όσα δεν βλέπετε εσείς

Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να βλέπει οχήματα που μπορεί να είναι κρυμμένα στο "τυφλό σημείο" σας. Βρίσκονται στις δύο πλευρές του νέου σας Transit Custom και σας ειδοποιούν ενεργοποιώντας ένα εμφανές πορτοκαλί φως στον πλαϊνό καθρέπτη.

 

Βλέπει τα οχήματα που μπορεί να μην δείτε

Όταν βγαίνετε με την όπισθεν από μια κάθετη θέση στάθμευσης, το σύστημα Cross Traffic Alert (CTA) ανιχνεύει δεξιά και αριστερά. Αν εντοπίσει κινούμενο όχημα ή άλλου είδους κίνδυνο, το σύστημα σας ειδοποιεί με οπτική και ηχητική προειδοποίηση. Περιλαμβάνεται στο σύστημα ελέγχου τυφλώνσημείων (BLIS).

New Transit Custom with Traffic Sign Recongition

Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα οδικά σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Ένα εικονίδιο αυτού του σήματος με το όριο ταχύτητας ή απαγόρευσης προσπεράσματος εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων και αλλάζει κάθε φορά που εισέρχεστε σε ένα νέο όριο.

Νέα φώτα ημέρας LED για στυλ και ορατότητα

Αυτά τα προηγμένα φώτα υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας χαρίζουν μια χαρακτηριστική εμφάνιση που πραγματικά κάνει το νέο Transit Custom ξεχωριστό καθώς τραβούν την προσοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ φροντίζουν ώστε να σας βλέπουν καλύτερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

New Orange Ford Transit Custom LED headlights
New White Ford Transit Custom with black sport stripes and headlights

Προβολείς που αντιδρούν αυτόματα

Οι αυτόματοι προβολείς διαθέτουν έναν αισθητήρα που ανιχνεύει το μειωμένο φως, το σούρουπο ή τις ξαφνικές αλλαγές στις συνθήκες φωτισμού. Σε αυτή την περίπτωση οι αυτόματοι προβολείς ανάβουν αυτόματα, βοηθώντας την ορατότητα του οδηγού.

Επιπλέον, η αυτόματη μεγάλη σκάλα μειώνει προσωρινά την ένταση των προβολέων κάθε φορά που ανιχνεύει διερχόμενα οχήματα ή άλλο προπορευόμενο όχημα, ώστε να μην "τυφλώνετε" τους άλλους οδηγούς με τα φώτα σας. Στη συνέχεια, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στη μεγάλη σκάλα για να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα.

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα

Αν αρχίσετε να αλλάζετε λωρίδα κατά λάθος, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας σας προειδοποιεί αμέσως, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. 

New Blue Ford Transit Custom scanning the road
New Blue Ford Transit Custom on hill start

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε ενώ βρίσκεστε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού καταλαβαίνει πότε έχετε κουραστεί

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται στην κούρασή σας. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει πως έχετε κουραστεί, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα. Αν η κούρασή σας από την οδήγηση συνεχίσει να επιδεινώνεται, το μήνυμα επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά ακούγεται και μια ηχητική προειδοποίηση.

Driver alert coffee logo
New Ford Transit Custom rear view camera

Πιο εύκολη όπισθεν

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλοί τοίχοι... Η κάμερα οπισθοπορείας σάς δείχνει όλα όσα βρίσκονται πίσω σας σε μια οθόνη ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, το σύστημα σας βοηθά επίσης να σταθμεύσετε προβάλλοντας εικονικές γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης. Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε όπισθεν.

Αισθητήρες για πιο άνετη στάθμευση

Οι μπροστινοί και πίσω αισθητήρες στάθμευσης σάς βοηθούν να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο όχημά σας και σε οποιαδήποτε εμπόδια, μπροστά ή πίσω σας. Όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ένα αντικείμενο, ενεργοποιούν μια οπτική και ηχητική προειδοποίηση που εντείνεται όσο πλησιάζετε σε αυτό.

New Red Ford Transit Custom parking sensors
Ford SYNC logo

FORD SYNC Υπηρεσία επείγουσας ανάγκης

Η λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNCFord Sync Emergency. Στην περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth® κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στην τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σας. 

Top