Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT CUSTOM > Χαρακτηριστικά > Επιδόσεις και αποδοτικότητα

Η τέλεια ισορροπία επιδόσεων και αποδοτικότητας

Το νέο Transit Custom είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει έναν συνδυασμό ενισχυμένης ισχύος με μοναδική αποδοτικότητα καυσίμου και χαμηλές εκπομπές, χωρίς συμβιβασμούς.

Τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται σε αυτήν τη σελίδα μπορεί να διατίθενται αποκλειστικά σε επιλεγμένα μοντέλα. Όπου διατίθενται, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι προαιρετικά πρόσθετα με επιπλέον χρέωση. Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε το φυλλάδιο για να δείτε τις τρέχουσες προδιαγραφές.

 

 

Τεχνολογία Geofencing

Διαθέσιμη στο υβριδικό όχημα Transit Custom Plug-In Hybrid, η τεχνολογία Geofencing έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του τοπικού αέρα. Το υβριδικό όχημα PHEV μπορεί να ανιχνεύσει πότε εισέρχεται σε ζώνες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή χαμηλών εκπομπών ρύπων και, στη συνέχεια, μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία ηλεκτροκίνησης μόνο. Oι διαχειριστές των οχημάτων μπορούν επίσης να δημιουργούν εξατομικευμένες “πράσινες ζώνες”, ώστε να ενθαρρύνουν την οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε τοποθεσίες στις οποίες υπάρχουν σχολεία, παιδικές χαρές, αστικές περιοχές και αποθήκες.

Η μονάδα geofence καταγράφει επίσης πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του οχήματος μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε περιοχές χαμηλών απαιτούμενων εκπομπών ρύπων. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν στις αρχές, αν ζητηθούν, για να επιβεβαιώσουν τη συμμόρφωση σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, αποφεύγοντας τον κίνδυνο παράνομων προστίμων και κυρώσεων.

Όταν το Transit Custom PHEV αφήνει μια ελεγχόμενη ζώνη, αλλάζει αυτόματα στο πιο κατάλληλο προφίλ λειτουργίας οδήγησης (drive mode) για το επόμενο σκέλος της διαδρομής.

Ford Transit in Orange

Υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο (HVO)

Το υδρογονακατεργασμένο φυτικό έλαιο (HVO) βασίζεται σε απόβλητα έλαια, όπως χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια, που μπορεί να προέρχονται από εστιατόρια – ακόμα και κουζίνες σπιτιών.

Γνωστό και ως ανανεώσιμο καύσιμο ντίζελ, το υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα φορτηγά Ford Transit αντί του κανονικού πετρελαίου κίνησης, χωρίς τροποποιήσεις των οχημάτων. Οι πετρελαιοκινητήρες που χρησιμοποιούν υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο εκκινούνται ευκολότερα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Και μπορεί ακόμη και να αναμειχθεί με κανονικό πετρέλαιο κίνησης στο ρεζερβουάρ, οπότε μην ανησυχείτε αν βρίσκεστε κάπου όπου δεν υπάρχει υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο κοντά σας.

Σε σύγκριση με τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα, το υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, ακόμη και στη μείωση των αερίων θερμοκηπίου έως και 90 τοις εκατό, σε σύγκριση με το κανονικό πετρέλαιο κίνησης. Χάρη στη διαδικασία παραγωγής του, το υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο καίγεται καθαρότερα και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το μέλλον των επαγγελματικών οχημάτων

Το προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης μπορεί να φορτιστεί σε κεντρικές παροχές ρεύματος και λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ στις πιο σύντομες διαδρομές. Με την υποστήριξη του πολυβραβευμένου κινητήρα EcoBoost 1 λίτρου, το βαν προσφέρει εξαιρετική αποδοτικότητα, ακόμη και στις πιο μεγάλες διαδρομές. Το Transit Custom Plug-In Hybrid συμβάλλει στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και παρέχει όλη την ευελιξία, τη δυνατότητα και την αξιοπιστία που περιμένετε από ένα Ford Transit Custom.

New Ford Transit Custom PHEV technology
New Silver Ford Transit Custom PHEV charging

Πηγαίνετε πιο μακριά, ξοδεύοντας λιγότερα

Πλήρως φορτισμένο, το νέο Transit Custom Plug-In Hybrid μπορεί να διανύσει αποστάσεις άνω των 56 χιλιομέτρων μόνο με τη χρήση του ηλεκτρικού κινητήρα. Ιδανικό για σύντομες διαδρομές στην πόλη, που συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα τη χαμηλή απόδοση και περισσότερα χρήματα για καύσιμα. Σε πιο μεγάλες διαδρομές, ο κινητήρας EcoBoost 1 λίτρου συμβάλλει στην επέκταση της αυτονομίας του βαν, καθώς συνεργάζεται με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας για να επαναφορτίσει την μπαταρία. Μόλις η μπαταρία φορτιστεί επαρκώς, μπορείτε να μεταβείτε και πάλι αποκλειστικά στον ηλεκτρικό κινητήρα, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμηση χρημάτων και στη μείωση της ρύπανσης. 

Βελτιωμένες επιδόσεις

Οι κινητήρες Ford EcoBlue 2 λίτρων προσφέρουν βελτιωμένη ισχύ και ροπή. Τα οφέλη αυτών των προηγμένων συστημάτων μετάδοσης κίνησης, τα οποία συμμορφώνονται ήδη με την αυστηρή νομοθεσία περί εκπομπών ρύπων Euro 6, ενισχύονται από μια σειρά έξυπνων, οικονομικών τεχνολογιών.

New Ford Transit Custom EcoBlue engine

Κινητήρες Ford EcoBlue επόμενης γενιάς

Σχεδιασμένοι ώστε να συμμορφώνονται με τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro6, οι κινητήρες Ford EcoBlue TDCi 2 λίτρων του νέου Transit Custom είναι διαθέσιμοι με τρεις επιλογές ισχύος: 105 PS/360 Nm, 130 PS/385 Nm και 170PS/405 Nm. Συνδυάζουν όλοι εξαιρετικές επιδόσεις και ισχύ με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες εκπομπές: από μόλις 5,7 λίτρα/100 χλμ. (49,6 mpg) και 148 γρ./χλμ. σε CO2.Tooltip 

Ένα πρόσθετο που απαλείφει τη μόλυνση

Το σύστημα εκλεκτικής καταλυτικής αναγωγής χρησιμοποιεί το AdBlue®, ένα διάλυμα ουρίας σε απιονισμένο νερό, το οποίο μετατρέπει τις εκπομπές NOx στον καταλύτη σε άζωτο και νερό. Στη συνέχεια, ένα φίλτρο σωματιδίων μειώνει πάνω από το 99% της εκπομπής στερεών σωματιδίων από τον καταλύτη του οχήματος. Προκειμένου να λειτουργεί σωστά, η δεξαμενή AdBlue® στον κινητήρα σας Ford EcoBlue 2 λίτρων πρέπει να είναι γεμισμένη με υγρό AdBlue®. Οι προειδοποιητικές ενδείξεις του συστήματος ενεργοποιούνται όταν το επίπεδο του υγρού φτάνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

New Ford Transit Custom fuel cap
New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταματημένο στο φανάρι ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτή η τεχνολογία σβήνει αυτόματα τον κινητήρα (ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός, το ραδιόφωνο και το σύστημα Ford SYNC). Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε από τη στάση, αφήστε απλά τον συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα ως συνήθως ή πατήστε το γκάζι σε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τότε το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% (αστικός κύκλος).

Πιο αποδοτική επαναφόρτιση της μπαταρίας σας

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (Smart Regenerative Charging) φορτίζει την μπαταρία μόνο όποτε χρειάζεται και, όταν αυτό είναι δυνατό. Αποφεύγει να το κάνει όταν πατάτε το συμπλέκτη. Αυτό συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση εκπομπών ρύπων.

New Ford Transit Custom battery re-charge
New Ford Transit Custom pedals

Το σύστημα ελέγχου επιτάχυνσης σάς βοηθά να οδηγείτε πιο οικονομικά

Αυτή η πρωτοποριακή επιλογή ελέγχει τον ρυθμό επιτάχυνσης ανάλογα με το αν το όχημά σας είναι μερικώς ή καθόλου φορτωμένο. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου έως 15%, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησής σας. Η τεχνολογία αυτή μπορεί επίσης να μειώσει τις φθορές του κινητήρα, των φρένων και των ελαστικών, καθώς και άλλων μερών του αυτοκινήτου.

Αυτόματο κιβώτιο SelectShift

Τόσο ο κινητήρας των 130 ίππων όσο και αυτός των 170 ίππων είναι εξοπλισμένοι με το νέο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift. Αυτή είναι η στάνταρ επιλογή συστήματος μετάδοσης κίνησης σε μια ευρεία σειρά στυλ αμαξώματος και GVM και έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μια στρωτή και ξεκούραστη οδηγική εμπειρία, ιδιαιτέρως σε συνθήκες έντονης κίνησης όπου το αυτοκίνητο σταματάει και ξεκινάει συνεχώς. Το κιβώτιο σάς επιτρέπει να αλλάζετε ταχύτητα χειροκίνητα εάν προτιμάτε, χρησιμοποιώντας τα κουμπιά αλλαγής ταχυτήτων στο λεβιέ στο ταμπλό. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα κλειδώματος των σχέσεων σε ακόμα πιο δύσκολες οδηγικές συνθήκες. Για παράδειγμα, σε ολισθηρό οδόστρωμα ή απότομες ανηφόρες.

New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission
New Ford Transit Custom driving board close up

Βασικές πληροφορίες για τη μετακίνηση

Ο ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδιού σάς παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και αριθμούς σχετικά με τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν, την κατανάλωση καυσίμου, την ταχύτητα και την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σας ενημερώνει επίσης για την αυτονομία του ρεζερβουάρ καυσίμου, δηλαδή πόση απόσταση μπορείτε κατά προσέγγιση να διανύσετε με τα διαθέσιμα καύσιμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο κατά τις μακρινές μετακινήσεις σας ή στις περιπτώσεις που γνωρίζετε ότι θα οδηγήσετε σε απομακρυσμένα μέρη.

Έξυπνη τεχνολογία σέρβις

Για τη αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας, η έξυπνη τεχνολογία κινητήρα διασφαλίζει ότι δεν δεσμεύεστε από τα παραδοσιακά διαστήματα μεταξύ των σέρβις. Η τεχνολογία λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως ποσότητα και ποιότητα του λιπαντικού, φορτίο κινητήρα, θερμοκρασία και ταχύτητα, για να διασφαλίσει ότι πραγματοποιείτε σέρβις στο όχημά σας μόνο όταν χρειάζεται.

 

New Ford Transit Custom smart engine technology
Top