Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > NΕΟ TRANSIT CUSTOM > Χαρακτηριστικά > Επιδόσεις και αποδοτικότητα

Η τέλεια ισορροπία επιδόσεων και αποδοτικότητας

Το νέο Transit Custom είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει έναν συνδυασμό ενισχυμένης ισχύος με μοναδική αποδοτικότητα καυσίμου και χαμηλές εκπομπές, χωρίς συμβιβασμούς.

Τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται σε αυτήν τη σελίδα μπορεί να διατίθενται αποκλειστικά σε επιλεγμένα μοντέλα. Όπου διατίθενται, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι προαιρετικά πρόσθετα με επιπλέον χρέωση. Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε το φυλλάδιο για να δείτε τις τρέχουσες προδιαγραφές.

 

 

Βελτιωμένες επιδόσεις

Οι κινητήρες Ford EcoBlue 2 λίτρων προσφέρουν βελτιωμένη ισχύ και ροπή. Τα οφέλη αυτών των προηγμένων συστημάτων μετάδοσης κίνησης, τα οποία συμμορφώνονται ήδη με την αυστηρή νομοθεσία περί εκπομπών ρύπων Euro 6, ενισχύονται από μια σειρά έξυπνων, οικονομικών τεχνολογιών.

Κινητήρες Ford EcoBlue επόμενης γενιάς

Σχεδιασμένοι ώστε να συμμορφώνονται με τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro6, οι κινητήρες Ford EcoBlue TDCi 2 λίτρων του νέου Transit Custom είναι διαθέσιμοι με τρεις επιλογές ισχύος: 105 PS/360 Nm, 130 PS/385 Nm και 170PS/405 Nm. Συνδυάζουν όλοι εξαιρετικές επιδόσεις και ισχύ με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες εκπομπές: από μόλις 5,7 λίτρα/100 χλμ. (49,6 mpg) και 148 γρ./χλμ. σε CO2.Tooltip 

New Ford Transit Custom EcoBlue engine
New Ford Transit Custom fuel cap

Ένα πρόσθετο που απαλείφει τη μόλυνση

Το σύστημα εκλεκτικής καταλυτικής αναγωγής χρησιμοποιεί το AdBlue®, ένα διάλυμα ουρίας σε απιονισμένο νερό, το οποίο μετατρέπει τις εκπομπές NOx στον καταλύτη σε άζωτο και νερό. Στη συνέχεια, ένα φίλτρο σωματιδίων μειώνει πάνω από το 99% της εκπομπής στερεών σωματιδίων από τον καταλύτη του οχήματος. Προκειμένου να λειτουργεί σωστά, η δεξαμενή AdBlue® στον κινητήρα σας Ford EcoBlue 2 λίτρων πρέπει να είναι γεμισμένη με υγρό AdBlue®. Οι προειδοποιητικές ενδείξεις του συστήματος ενεργοποιούνται όταν το επίπεδο του υγρού φτάνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταματημένο στο φανάρι ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτή η τεχνολογία σβήνει αυτόματα τον κινητήρα (ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός, το ραδιόφωνο και το σύστημα Ford SYNC). Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε από τη στάση, αφήστε απλά τον συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα ως συνήθως ή πατήστε το γκάζι σε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τότε το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% (αστικός κύκλος).

New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop
New Ford Transit Custom battery re-charge

Πιο αποδοτική επαναφόρτιση της μπαταρίας σας

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (Smart Regenerative Charging) φορτίζει την μπαταρία μόνο όποτε χρειάζεται και, όταν αυτό είναι δυνατό. Αποφεύγει να το κάνει όταν πατάτε το συμπλέκτη. Αυτό συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση εκπομπών ρύπων.

Το σύστημα ελέγχου επιτάχυνσης σάς βοηθά να οδηγείτε πιο οικονομικά

Αυτή η πρωτοποριακή επιλογή ελέγχει τον ρυθμό επιτάχυνσης ανάλογα με το αν το όχημά σας είναι μερικώς ή καθόλου φορτωμένο. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου έως 15%, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησής σας. Η τεχνολογία αυτή μπορεί επίσης να μειώσει τις φθορές του κινητήρα, των φρένων και των ελαστικών, καθώς και άλλων μερών του αυτοκινήτου.

New Ford Transit Custom pedals
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

Αυτόματο κιβώτιο SelectShift

Τόσο ο κινητήρας των 130 ίππων όσο και αυτός των 170 ίππων είναι εξοπλισμένοι με το νέο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift. Αυτή είναι η στάνταρ επιλογή συστήματος μετάδοσης κίνησης σε μια ευρεία σειρά στυλ αμαξώματος και GVM και έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μια στρωτή και ξεκούραστη οδηγική εμπειρία, ιδιαιτέρως σε συνθήκες έντονης κίνησης όπου το αυτοκίνητο σταματάει και ξεκινάει συνεχώς. Το κιβώτιο σάς επιτρέπει να αλλάζετε ταχύτητα χειροκίνητα εάν προτιμάτε, χρησιμοποιώντας τα κουμπιά αλλαγής ταχυτήτων στο λεβιέ στο ταμπλό. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα κλειδώματος των σχέσεων σε ακόμα πιο δύσκολες οδηγικές συνθήκες. Για παράδειγμα, σε ολισθηρό οδόστρωμα ή απότομες ανηφόρες.

Βασικές πληροφορίες για τη μετακίνηση

Ο ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδιού σάς παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και αριθμούς σχετικά με τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν, την κατανάλωση καυσίμου, την ταχύτητα και την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σας ενημερώνει επίσης για την αυτονομία του ρεζερβουάρ καυσίμου, δηλαδή πόση απόσταση μπορείτε κατά προσέγγιση να διανύσετε με τα διαθέσιμα καύσιμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο κατά τις μακρινές μετακινήσεις σας ή στις περιπτώσεις που γνωρίζετε ότι θα οδηγήσετε σε απομακρυσμένα μέρη.

New Ford Transit Custom driving board close up
New Ford Transit Custom smart engine technology

Έξυπνη τεχνολογία σέρβις

Για τη αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας, η έξυπνη τεχνολογία κινητήρα διασφαλίζει ότι δεν δεσμεύεστε από τα παραδοσιακά διαστήματα μεταξύ των σέρβις. Η τεχνολογία λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως ποσότητα και ποιότητα του λιπαντικού, φορτίο κινητήρα, θερμοκρασία και ταχύτητα, για να διασφαλίσει ότι πραγματοποιείτε σέρβις στο όχημά σας μόνο όταν χρειάζεται.

 

Top